profil

Technologia żywności

(31)
Wszystkie przedmioty
Pokaż więcej
Dodaj zadanie

Masz problem z pracą domową?
Pomożemy rozwiązać Twoje zadania

6 online
poleca84%

Cechy Hotelarza

Cechy psychofizyczne hotelarza 1.Cechy psychiczne : -uprzejmość -życzliwość -opanowanie -dyskrecja -wyrozumiałość -cierpliwość -lojalność -uczciwość -zaradność -szybkość podejmowania decyzji -zorganizowanie -kreatywność -umiejętność pracy w...

poleca83%

System Haccp - przykłady i wskazówki

System Haccp - przykłady i wskazówki patrz załącznik

poleca83%

Źródła zagrożeń mikrobiologicznych w przemyśle spożywczym

Źródła zagrożeń mikrobiologicznych w przemyśle spożywczym Mikroflora pierwotna i wtórna surowców roślinnych, zwierzęcych oraz surowców dodatkowych Surowce żywnościowe są środowiskami, w których drobnoustroje mogą bytować, rozwijać się...

poleca84%

Fizyka Transformator

1. TRANSFOMATOR Indukcja elektromagnetyczna - zjawisko powstawania siły elektromotorycznej w przewodniku pod wpływem zmiennego pola magnetycznego lub ruchu przewodnika w polu magnetycznym, odkryte w 1831 roku przez angielskiego fizyka Michaela...

poleca82%

Rodzaje i zasady utrwalania mięsa zwierząt rzeźnych.

Spis treści 1. Wstęp. 1.1. Cel i istota utrwalania. 2.Przemysłowe metody utrwalania żywności. 2.1.Stopnie utrwalania żywności. 2.1.1.Pasteryzacja. 2.1.2.Sterylizacja. 3. Utrwalanie za pomocą niskich temperatur....

poleca82%

Charakterystyka żywienia, dzienny jadłospis osoby w podeszłym wieku chorej na cukrzycę

MOJA PIERWSZA PRACA KONTROLNA NA ROKU, GDZIE WIEDZA WYNOSIŁA NIEWIELE :) ALE NIENARZEKAM Odżywianie lecznicze staje się coraz ważniejszym osobnym czynnikiem, odgrywającym znaczącą rolę w leczeniu chorób. Zasadniczą sprawa w czasie sprawowania...

poleca83%

Rodzaje gastronomii

Istota, Cele i zakres usług gastronomicznych 1. Historia rozwoju gastronomii Rozwój gastronomii jest ściśle związany z ewolucją środków transportu i rozwojem gospodarki, które doprowadziły do powstania nowego przemysłu-turystyki. Początki...

poleca82%

Kleikowanie skrobi, oraz znaczenie praktyczne tego zjawiska.

Skrobia - węglowodan, polimer glukozy, polisacharyd roślinny, jest substancją higroskopijną i może wchłaniać do 30% wody. Składa się wyłącznie z merów glukozy (jej cząsteczka składa się z około 1000 cząsteczek glukozy), pełni w roślinach rolę...

poleca80%

Rodzaje i zasady utrwalania mięsa zwierząt rzeźnych.

Spis treści 1. Wstęp. 1.1. Cel i istota utrwalania. 2.Przemysłowe metody utrwalania żywności. 2.1.Stopnie utrwalania żywności. 2.1.1.Pasteryzacja. 2.1.2.Sterylizacja. 3. Utrwalanie za pomocą niskich temperatur....

poleca82%

Chemia organiczna- cukry

Monosacharydy triozy: aldehyd glicerynowy, dihydroksyaceton, tetrozy: erytoza, treoza, pentozy: ryboza, deoksyryboza, ksyloza, heksozy: glukoza, fruktoza, mannowa redukcja do alkoholi D-ryboza->2H+rybitol, Glukoza-> [H] D+glucitol utlenianie do...