profil

Wykaz maszyn, urządzeń i sprzętu do obróbki wstępnej stosowanych w gastronomi - Mycie

poleca 85% 378 głosów

Treść
Grafika
Filmy
Komentarze

MYCIE

ZDJĘCIE MASZYNA URZADZENIE SPRZĘT ZASTOSOWANIE

Płuczka bębnowa

Przeznaczona do mycia surowców twardych.


Płuczka Łopatkowa Przeznaczone do mycia nie topiących się owoców i warzyw, grzybów oraz warzyw długich.

Płuczka do ryb
Przeznaczona do mycia ryb.


Płuczka rolkowa Przeznaczona do mycia jabłek, pomidorów oraz sortowania na przenośniku rolkowym.



Płuczka wibracyjna Stosowana jest w przemyśle owocowo-warzywnym do mycia owoców i warzyw pod wpływem wibracji w kąpieli wodnej.

Płuczka
Szczotkowa Płuczka szczotkowa przeznaczona jest głównie do mycia ogórków, ale również może być zastosowana do mycia warzyw okopowych
ZDJĘCIE MASZYNA URZADZENIE SPRZĘT ZASTOSOWANIE


Płuczka wodno-powietrzna typ HUP-09 Płuczka wodno-powietrzna przeznaczona jest do mycia owoców i niektórych warzyw. szczególnie truskawek, śliwek, wiśni, fasoli, brukselki
Płuczka wodno-powietrzna do warzyw liściastych typ HUP-11
Płuczka do płukania warzyw liściastych takich jak np. jarmuż

Płuczka
do sałaty typ HUP-12 Płuczka do sałaty przeznaczona jest do mycia sałaty i innych warzyw liściastych

Myjka grabkowa do pora MWP-G6 Stosowana jest do mycia rabarbaru i pora. Stanowi wyposażenie linii produkcyjnej w przemyśle spożywczym.

Załączniki:
Czy tekst był przydatny? Tak Nie

Czas czytania: 1 minuta