profil

obserwujący0
obserwuje0
liczba punktów
250
rozwiązanych / najlepszych
0 / 0
prac i notatek
0
poleca85%

Zakresy temperatur o istotnym znaczeniu w produkcji bezpiecznej żywności.

Na podstawie rysunku podaj: 1. w jakiej temperaturze bakterie rozmnażają się? 2. w jakiej temperaturze bakterie mnożą się bardzo szybko? 3. w jakiej temperaturze bakterie mnożą się powoli? 4. w jakiej temperaturze bakterie przestają się mnożyć, ale nie...

poleca83%

Zakresy temperatur o istotnym znaczeniu w produkcji bezpiecznej żywności - II część

Na podstawie rysunku podaj: 1. w jakiej temperaturze bakterie rozmnażają się? 2. w jakiej temperaturze bakterie mnożą się bardzo szybko? 3. w jakiej temperaturze bakterie mnożą się powoli? 4. w jakiej temperaturze bakterie przestają się mnożyć, ale nie...

poleca85%

Praca i jej rodzaje

Praca to świadome i celowe działanie człowieka, zmierzające do wytworzenia określonych wartości materialnych bądź kulturalnych. Zwyczajowy podział pracy na umysłową i fizyczną nie ma uzasadnienia, gdyż zawsze jednocześnie występują elementy pracy fizycznej i...

poleca85%

Podstawy fizjologii i ergonomii pracy.

Podstawy fizjologii i ergonomii pracy. Do funkcjonowania organizmu jest niezbędny: ? materiał energetyczny, czyli węglowodany, tłuszcze i białka znajdujące się w pożywieniu ? tlen dostarczany z płuc do tkanek potrzebny do spalania materiału energetycznego, czyli...