profil

African coconut cake (przepis-Kokosowiec afrykański)

poleca 88% 103 głosów

Treść
Grafika
Filmy
Komentarze

African coconut cake

Ingredients

dough:
half of kilogram of wheat-flour
125 milliliters of water
35 decagrams of margarine
seven eggs
35 decagrams of sugar
8 decagrams dark Dutch cocoa
3 teaspoons of baking powder

coconut filling:
one and a half of glass of egg white
40 decagrams of sugar
40 decagrams of desiccated coconut

chocolate icing:
6 decagrams of desiccated coconut
4 decagrams of milk chocolate
6 decagrams of margarine "Maryna"
3 decagrams of butter

Preparation
First beat eggwhite with sugar and mix with desiccated coconut.
Then boil margarine, sugar, coconut, water together and wait
until it cools down.
Add eggs and flour mixed with baking powder.
Pour half of dough into baking tray.
Spread coconut filling evenly.
Cover with the rest of dough.
Finally bake for about 30 minutes in 200 degrees centigrade.
After cake cools pour it with chocolate icing.



Kokosowiec afrykański

Składniki

Ciasto.
Mąka pszenna: 0,5 kg
Woda: 125 ml
Maryna: 35 dag
Jaja: 7 sztuk
Cukier: 35 dag
Kakao ciemne holenderskie: 8 dag
Proszek do pieczenia: 3 łyżeczki (płaskie)

Masa kokosowa
Białko jaja: 1,5 szklanki
Cukier: 40 dag
Kokos: 40 dag

Polewa czekoladowa
Czekolada gorzka: 6 dag
Czekolada mleczna: 4 dag
Maryna: 6 dag
Masło: 3 dag

Przepis
Białka ubić z cukrem i lekko wymieszać z kokosem.
Margarynę, cukier, kakao i wodę ostrożnie zagotować i ostudzić.
Wprowadzić jaja i mąkę z proszkiem do pieczenia.
Połowę uzyskanego, półpłynnego, ciasta wlać do blachy.
Rozłożyć masę kokosową i wyrównać.
Przykryć całość drugą częścią ciasta i ponownie wyrównać.
Piec w temperaturze 195 st. C przez 30 minut.
Po ostudzeniu polać polewą kakaową.

Czy tekst był przydatny? Tak Nie
Przeczytaj podobne teksty

Czas czytania: 1 minuta