profil

Zarządzanie i inżynieria produkcji

Szczegóły kursu

Tematyka:Ekonomia

Tryb: Niestacjonarne (wieczorowe), Niestacjonarne (zaoczne)

Rodzaj:Studia I stopnia

Opis zajęć

Profil kształcenia na tej specjalności jest ukierunkowany na wszechstronne przygotowanie inżynierów w zakresie zarządzania produkcją artykułów żywnościowych. Program studiów obejmuje przyrodnicze, techniczne i ekonomiczne aspekty pozyskiwania, wytwarzania, kształtowania i zapewnienia jakości żywności. Studenci zdobywają także wiedzę z zakresu organizacji produkcji i usług, poznają rynek artykułów żywnościowych, uczą się zarządzania organizacją oraz jej zasobami, opanowują umiejętność ewidencjonowania a także analizy wyników ekonomiczno – finansowych działalności firmy. Zdobywają także wiedzę i umiejętności w zakresie opracowywania, wdrażania i analizy systemów zapewniania jakości zdrowotnej oraz systemów zarządzania jakością na przykładzie firm z sektora żywnościowego.

Absolwenci są szczególnie przygotowani do pracy jako menadżerowie jakości i produkcji, technolodzy, specjaliści z zakresu zarządzania produktem w firmach produkcyjnych a także handlowych szeroko pojętego sektora żywnościowego. Ponadto są przygotowani do pracy w działach ekonomicznych jak też finansowych firm produkcyjnych i usługowych, bankach, szczególnie w działach związanych z udzielaniem kredytów, oraz w laboratoriach referencyjnych i naukowo-badawczych.




  • Czas trwania: 6 semestrów
  • Opłata: sem. 2400zł, mies. 480zł
  • Data rozpoczęcia: 2015-01-31 23:00:00
Kontakt

ul. Komandorska, 118/120
53-345 Wrocław

+48 71 36 80 100
+48 71 36 72 778

Opcje dodatkowe

Odwiedź stronę WWW