profil


TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH Opracuj jadłospis dla grupy młodzieży w wieku 14-15lat przebywającej na

koloniach w ośrodku sportowo-wypoczynkowym. Na 10dni. Dokonaj analizy potrzeb żywieniowych( normy żywieniowe tabeli wartości odżywczych)
5 pkt za rozwiązanie + 3 pkt za najlepsze rozwiązanie - 8.10.2019 (18:54) - przydatność: 100% - głosów: 1
Odpowiedzi
Si_M_Si
8.10.2019 (19:50)
Jadłospis musi zawierać potrawy bogate w białko, błonnik, witaminy i zdrowe węglowodany.

Przykładowy jadłospis na jeden dzień:
Śniadanie - owsianka, kanapki z twarogiem, kompot lub herbata
Drugie śniadanie - jabło lub gruszka
Obiad - zupa krem z dyni, piure z sałatką warzywną i duszony schab, sok z marchwi
Podwieczorek - sałatką owocowa lub jakiś owoc
Kolacja - kanapki z wędliną, żółtym serem, warzywami; herbata
Przydatne rozwiązanie? Tak Nie
Dodaj zadanie