profil

Technologia żywności i żywienie człowieka

Szczegóły kursu

Tematyka:wybierz kierunek / tematykę

Tryb: Niestacjonarne (zaoczne), Stacjonarne

Rodzaj:Studia II stopnia

Opis zajęć

Program obejmuje przedmioty chemiczno-biologiczne, inżynieryjne i społeczno-ekonomiczne, przygotowujące absolwentów w zakresie surowców i przetwarzania artykułów żywnościowych, organizacji i kierowania zakładami przetwórczymi, kontroli i przebiegu procesów technologicznych. Przykładowe przedmioty i treści kształcenia: matematyka, chemia, biofizyka, biochemia i mikrobiologia żywności, biotechnologia, inżynieria procesowa, analiza żywności, żywienie człowieka, podstawy dietetyki, higieny i toksykologii.

Absolwent jest przygotowany do pracy w szeroko pojętym sektorze gospodarki żywnościowej oraz działach z nią związanych: instytucjach kontrolnych, finansowych, markentingowych, instytucjach naukowych, biurach projektowych lub własnych przedsiębiorstwach.

  • Czas trwania: 3 semestry
  • Data rozpoczęcia: 2015-01-31 23:00:00
Kontakt

ul. Wojska Polskiego 28
60-637 Poznań

618-48-70-91, 618-48-70-92, 618-
+48 061 848 71 46

Opcje dodatkowe

Odwiedź stronę WWW