Tematyka:wybierz kierunek / tematykę
Tryb: Niestacjonarne (zaoczne), Stacjonarne
Rodzaj:Studia II stopnia
Program obejmuje przedmioty chemiczno-biologiczne, inżynieryjne i społeczno-ekonomiczne, przygotowujące absolwentów w zakresie surowców i przetwarzania artykułów żywnościowych, organizacji i kierowania zakładami przetwórczymi, kontroli i przebiegu procesów technologicznych. Przykładowe przedmioty i treści kształcenia: matematyka, chemia, biofizyka, biochemia i mikrobiologia żywności, biotechnologia, inżynieria procesowa, analiza żywności, żywienie człowieka, podstawy dietetyki, higieny i toksykologii.
Absolwent jest przygotowany do pracy w szeroko pojętym sektorze gospodarki żywnościowej oraz działach z nią związanych: instytucjach kontrolnych, finansowych, markentingowych, instytucjach naukowych, biurach projektowych lub własnych przedsiębiorstwach.
ul. Wojska Polskiego 28
60-637 Poznań
618-48-70-91, 618-48-70-92, 618-
+48 061 848 71 46