profil

Obrazy
Wideo
Komentarze

Dnia 7 VII pojechaliśmy na wycieczkę klasową do Zakopanego. Wspólnie z nami w wycieczce uczestniczyła klasa II D. Z Krosna wyjechaliśmy o godzinie 6.45, podróż trwała cztery godziny. Na miejscu dołączył do nas przewodnik tatrzański. Najpierw udaliśmy się do Doliny Strążyskiej , gdzie znajduje się wodospad Siklawa. Następnie oglądaliśmy skocznie narciarskie, na których odbywają się zawody w skokach. Kolejną atrakcją było zwiedzenie najstarszego kościoła w Zakopanem oraz pobliskiego cmentarza na Pęksowym Brzyzku. Chwilę później dopadła nas ulewa i pojechaliśmy do Białki Tatrzańskiej - miejsca naszego zakwaterowania. W pensjonacie czekał na nas pyszny obiad. Po obiedzie każdy z nas mógł spędzić czas w dowolny sposób. Tak zakończył się pierwszy dzień pobytu w Zakopanem. W drugim dniu przewodnik oprowadził nas po Dolinie Kościeliskiej oraz opowiedział nam historię związaną z kapliczką zbójecką i innymi zabytkami. Aby odpocząć, zatrzymaliśmy się w Dolinie Małej Łąki. Bardzo wyczerpująca była trasa na Halę Stoły, toteż nie dotarliśmy na jej szczyt. Pod koniec wycieczki wszyscy udaliśmy się na słynne Krupówki, aby kupić pamiątki dla siebie i naszych bliskich, a także zjeść posiłek. Po wykorzystaniu wolnego czasu zebraliśmy się w ustalonym miejscu i wróciliśmy do Krosna.

Data dodania: 2012-09-20

Przydatna praca? Tak Nie
(0) Brak komentarzy
Formy wypowiedzi

Zadania z Języka polskiego
strawberry21090 rozwiązanych zadań
Język polski 10 pkt 7 minut temu

Napisz kartkę z pamiętnika,którą zredagowałby św. Jan Apostoł z Wielkiego Czwartku,Piątku i Poranka Zmartwychwstania.

ryszard19540 rozwiązanych zadań
Język polski 10 pkt 49 minut temu

Napisz wywiad z osaba czli z dziadkiem

22lolek220 rozwiązanych zadań