profil

satysfakcja 81 % 168 głosów

Potrawy z "Pana Tadeusza"

drukuj
Treść
Obrazy
Wideo
Opinie

DANIA MIĘSNE:
- Chołodziec Litewski
- Bigos
- Zrazy
- Raki
- Kurczęta
- Kisiel
- Pieczyste (pieczeń z różnych gatunków mięs)
- Dziczyzna - comber

WAZY - (zupy)
- barszcz królewski
- rosół staropolski
- Kontuzy -bulion z kurczęta
- Arkas - potrawa z mleka słodkiego
- Chłodnik zabielany

RYBY:
- Łososie suche dunajeckie
- Kawijary weneckie
- Kawijary tureckie
- Szczuki
- Flądry
- Karpie Ćwiki
- Karpie szlachetne
- Sekret kucharski - ryba nie krojona
- Rydze świeże, solone

WĘDLINY:
- Półgęski tłuste
- Kumpia - wieprzowa szynka wędzona
- Skrzydliki ozoru -płatki z języków zwierząt

WETY - (desery)
- Arbuz
- Winogrona
- Brunele - śliwki
- Legumina
- Blemas - galaretka migdałowa

NAPOJE:
- Herbata
- Kawa + śmietana
- Mleko
- Miód
- Kompoty

NAPOJE ALKOHOLOWE:
- "Węgrzyn" - wino węgierskie
- "Malaga" - wino hiszpańskie (deserowe)
- "Lipiec" - miód lipowy
- "Dębniak" - miód pitny
- "Bernardynka" - nalewka ziołowa
- Wódka
- "Gold wasser" - wódka gdańska
- Szampan
- Tokaj
- Ponch
- Piwo
- Gorące bielone śmietaną piwo z twarogiem

Data dodania: 2011-02-23


Przydatna praca? Tak Nie
Komentarze (1) Brak komentarzy zobacz wszystkie
1.4.2011 (00:04)

DZIĘKI :D

Teksty kultury


Serwis stosuje pliki cookies w celu świadczenia usług. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w Serwis stosuje pliki cookies w celu świadczenia usług. Więcej szczegółów w polityce prywatności.