profil

4 właściwości fizyczne substancji używanych w gospodarstwie domowym ;
majonez
wino
masło
ryż
ocet

5 pkt za rozwiązanie + 3 pkt za najlepsze rozwiązanie - 19.11.2014 (17:14) - przydatność: 75% - głosów: 6
Odpowiedzi
PRO_mateusz
19.11.2014 (18:56)
Majonez-topienie się
Masło-topienie się
ocet-parowanie
Przydatne rozwiązanie? Tak Nie
Marlenkka87
26.11.2014 (12:36)

wino - ciekły, barwne (białe, czerwopne, różowe), charakterystyczny zapach, nierozpuszczalne
masło - stały ( im wyższa tempretaura tym jego stan zmienia sie w "płynny", barwa "żółtawa", bezwonny, nierozpuszczlany w wodzie
ryż - stały, bawra biała/ brązowa, bezwonny, nierozpuszczalny
ocet - ciekły, bezbarwny, charakterystyczny zapach, rozpuszczalny


nie jestem pewna :)
Przydatne rozwiązanie? Tak Nie