profil

Projekt realizacji prac związanych z przygotowaniem i organizacja obsługi przyjęcia z okazji 50 urodzin

drukuj
satysfakcja 55 % 74 głosów

Treść
Obrazy
Wideo
Opinie

Założenia: -rodzaj przyjęcia: przyjęcie okolicznościowe z okazji 50 urodzin -uczestnicy przyjęcia- łącznie 120 osób -miejsce przyjęcia- restauracja dysponująca stolami o wymiarach 80*120 cm i 80*80 cm, w Sali konsumenckiej o powierzchni 300 m2 -rozpoczęcie przyjęcia- godz. 19.00 -należy dobrać: bieliznę stołową, zastawę stołową, sprzęt -do opracowania: projekt realizacji praz związanych z obsługą przyjęcia -do wykonania: pierwsze nakrycie stołu na jedna osobę Wykaz prac wchodzących w skład przygotowania obsługi kelnerskiej i jej przygotowania: 1 opracowanie oferty kulinarnej 2 ustawienie stołów 3 przygotowanie propozycji dekoracji stołu 4 ustalenie miejsc przy stole 5 opracowanie planu obsługi gości 6 przygotowanie wykazu bielizny, zastawy stołowej i sprzętu 7 sporządzenie harmonogramu podawania potraw i napojów 8 przygotowanie pierwszego nakrycia stołu Propozycja menu: Proponuje, uwzględniając oprawę i charakter przyjęcia oraz wykaz potraw i napojów, menu: Przekąska zimna: Rolada z karpia w galarecie z rodzynkami i warzywami i sosem czosnkowo-rozmarynowym Zupa: Barszcz biały z grzybami leśnymi Danie główne 1: Pieczeń cielęcą w sosie z kurek, ziemniaki z wody z masłem koperkowym, sałata zielona po polsku Danie główne 2: Przepiórki duszone w miodzie pitnym z sosem migdalowo-sliwkowym z marchewka karotka z wody, bukietem sałat i kopytka Deser: Płonąca antonówka smażona w miodzie i trójniaku z konfitura truskawkowa Sernik krakowski Napoje: Kompot jabłkowo-zurawinowy Woda stołowa Kawa espresso Herbata liściasta Alkohole: Aperitif: wino musujące Wódka do zimnej przekąski: wytrawna stołowa o smaku specjalnym Wino do dania głównego 1: białe wytrawne Wino do dania głównego 2: czerwone wytrawne Dodatki: Pieczywo mieszane Plan ustawienia stołu i ustawienia miejsc przy stole: Miejsce dla jednego gościa przy stole powinno wynosić 60 do 75 cm, odległości pierwszego zestawu nakryć od krawędzi stolu powinna wynosic od 45 do 55 cm. Przewiduje ustawienie stolu w ksztalcie litery U i rozmieszczenie gosci po obu stronach stołu. Należy ustawic w podstawie 11 stolow i po 10 stolow w ramionach. łącznie 31 stołów o wymiarach 80 x 120 cm. Miejsca ustalone dla poszczególnych gości należy oznaczyc umieszczonymi przed nakryciem wizytówkami z imieniem i nazwiskiem Propozycja dekoracji stołu: W centralnym miejscu stołu proponuję umieścić owalną dekorację kwiatów w kolorze biało-czerwonym, a po jej obu stronach świece; na ramionach stołu po 2 mniejsze kompozycje kwiatowe, a między nimi świece. Plan obsługi gości: Należy zaplanować, że przyjęcie będzie obsługiwać 10 kelnerów Kelnerzy będą podawać potrawy i napoje zgodnie z ustaloną kolejnością, pracując w dwóch kierunkach, tak, aby żaden gość nie odczuł braku troski ze strony obsługi. Przewidziana jest wymiana nakryć przed deserem.

Przydatna praca? Tak Nie
Komentarze (1) Brak komentarzy zobacz wszystkie
8.9.2011 (12:37)

dziA;**bardzo przydatna "pomoc";***
bUdziAm<3
przydalo mi sie wiele rzeczy do projektu:)



Serwis stosuje pliki cookies w celu świadczenia usług. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w Serwis stosuje pliki cookies w celu świadczenia usług. Więcej szczegółów w polityce prywatności.