profil

Recenzja spektaklu

drukuj
satysfakcja 67 % 113 głosów

Treść
Obrazy
Wideo
Komentarze

Dnia 16 listopada 2005 roku wybraliśmy się z klasą do Galerii Połczyńskich na spektakl pt. "Samotni w tłumie".
Bohaterami sztuki są trzej nastolatkowie - Sonia, Lukas i Krzysiek oraz bezdomny Platon. Spektakl opowiada o ich losach, walce z samotnością i pokusami, nieodpowiednich imprezach oraz hakerstwie.
Jednak jego głównym celem jest odzwierciedlenie dzisiejszej młodzież, wad tzw. nowinek technicznych a także ile szkody mogą przynieść nie przemyślane decyzje.
Scenografia przedstawienia była uboga. Jednak trzeba przyznać, że zastosowano w niej wiele nowoczesnych rozwiązań. Natomiast do gry aktorów nie można mieć żadnych zastrzeżeń - była rewelacyjna.
Sądzę, że spektakl "Samotni w tłumie" odzwierciedla prawdziwe życie i właśnie dlatego każdy z nas powinien zastanowić się nad jej przesłaniem. Przesłaniem, które kierowane jest do każdego, nie tylko do młodzieży. W końcu w śród nas jest tylu samotnych ludzi. Może zamiast kolejnego popołudnia spędzonego przed ekranem monitora powinniśmy porozmawiać z nimi.
Mam nadzieję, że ta sztuka nakłoni ludzi do przemyśleń dotyczących samotności. W końcu nawet najdroższy komputer czy najnowocześniejszy telefon nie zastąpi rozmowy z drugim człowiekiem.


Przydatna praca? Tak Nie
W słownikach:
Wersja ściąga: recenzja_spektaklu.doc
Komentarze (10) Brak komentarzy
3.10.2011 (16:59)

To nie recenzja tylko sprawozdanie :/

28.1.2011 (17:58)

Ja oceniam na 5-

14.3.2010 (17:36)

Ortografia na nie najlepszym poziomie, ale chodziło mi o treść.

Chociaż krótko bardzo mi pomogło :)

2.4.2007 (20:17)

Bardzo fajne, ale muszę się do czegoś doczepić. Ortografia... Oceniam na 4.

7.3.2007 (17:30)

fajne ;]

Gramatyka i formy wypowiedzi


Zadania z Języka polskiego
gusio19970 rozwiązanych zadań
Język polski 10 pkt wczoraj o 11:30

Napisz rozprawkę na temat : różne czasy , różni ludzie , a cel? rozważ problem trwałości buntu młodzieńczego jako wartość wpływającą na zmianę...

Rozwiązań 0 z 2
punktów za rozwiązanie do 8 rozwiązań 0 z 2
Rozwiązuj

wyyluzuj0 rozwiązanych zadań
Język polski 70 pkt wczoraj o 11:09

BARDZO WAŻNE!! Na podstawie książki "Zbrodnia i Kara" napisz wypracowanie.

Rozwiązań 0 z 2
punktów za rozwiązanie do 53 rozwiązań 0 z 2
Rozwiązuj

Violaa950 rozwiązanych zadań
Język polski 90 pkt wczoraj o 10:36

Renesansowy charakter "pieśni" j . Kochanowskiego . Rozważ problem w oparciu o wybrane utwory ( bez podawania ragmentów)

Rozwiązań 0 z 2
punktów za rozwiązanie do 68 rozwiązań 0 z 2
Rozwiązuj

Grinrezar0 rozwiązanych zadań
Język polski 100 pkt 19.12.2014 (20:29)

Miałbym prośbe moja dziewczyna, chodzi do Liceum dla dorosłych i dostała takiego zadanie. Jedynym naszym problemem jest to, ze oboje jesteśmy słabi...

Rozwiązań 0 z 2
punktów za rozwiązanie do 75 rozwiązań 0 z 2
Rozwiązuj

KasEnka55660 rozwiązanych zadań
Język polski 100 pkt 19.12.2014 (17:11)

Jakich książek  byście użyli do napisania referatu na temat : " Sztuka barokowa-sztuka renesansowa : porównanie . COs konkretnego potrzebuje

Rozwiązań 0 z 2
punktów za rozwiązanie do 75 rozwiązań 0 z 2
Rozwiązuj

Masz problem z zadaniem?

Tu znajdziesz pomoc!
Wyjaśnimy Ci krok po kroku jak
rozwiązać zadanie.

Zaloguj się lub załóż konto

Serwis stosuje pliki cookies w celu świadczenia usług. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w Serwis stosuje pliki cookies w celu świadczenia usług. Więcej szczegółów w polityce prywatności.