profil

Masz problem z pracą domową?
Pomożemy rozwiązać Twoje zadania

10 online
Lista
satysfakcja85%

Referat z chemii - nikotynizm

Nie bawmy się w podawanie informacji, które są wszystkim znane, typu choroby. Nie bawmy się w rozpisywanie pierwiastkowe tylko trafiajmy do ludzi:) O szkodliwości palenia mówi się głośno, lecz mimo to liczba palaczy wciąż pnie się w górę....

satysfakcja58%

Woda i roztwory wodne

Sprawdzian "Woda i roztwory wodne" z chemi - wydawnictwo nowa era

satysfakcja77%

Chemia woda i roztwory wodne - podsumowanie przed sprawdzianem

CHEMIA WODA I ROZTWORY WODNE 1. Występowanie wody w przyrodzie: a) woda = 2/3 powierzchni Ziemi; 90% wody słone b) woda w przyrodzie: - lodowce -chmury -zbiorniki wodne - organizmy żywe c) obieg wody w przyrodzie: Woda w postaci...

satysfakcja65%

Pierwsze tematy na chemii (materia, sprzęt laboratoryjny, stopy, właściwości fizyczne, sposoby rozdzielania mieszanin)

W załączonym pliku znajduje się notatka do pierwszego sprawdzianu z chemii. Uczyłam się tylko z niej i dostałam 5 więc może warto zobaczyć?

satysfakcja82%

Jedwab sztuczny i wiskoza

Do końca XIX wieku ludzie wykorzystywali do produkcji odzieży jedynie włókna naturalne występujące w przyrodzie, takie jak: len, bawełna, wełna, jedwab naturalny. Pierwsze koncepcje otrzymywania włókna sztucznego pojawiły się na początku XVIII...

satysfakcja62%

Mechanizm prania

1. Nie tylko mydło pierze W ostatnim 40-leciu pojawiły się w handlu syntetyczne środki do prania w postaci proszków, past i płynów. Takie nazwy jak E, Bryza, Dosia itd. są dobrze znane. Środki te nazywamy detergentami (detergens w języku...

satysfakcja74%

Podsumowanie wiadomości z chemii po klasie I.

Patrz: załącznik Praca sporządzona na podstawie notatek z zeszytu.

satysfakcja41%

Ściąga z ćwiczeń chemia- wydawnictwo nowa era

Jeśli ktoś niewidzi co jest tom napisane to niech pisze na gg 984699 będe je sprawdzał cały tydzięń ale nie w niedziele. Mam na kompie całą uzupełnioną

satysfakcja69%

Wykrywanie skrobi w produktach żywnościowych

WYKRYWANIE SKROBI W PRODUKTACH ŻYWNOŚCIOWYCH I NIE TYLKO: Doświadczenie 1. Wykrywanie skrobi w gotowanym ryżu: Na łyżkę gotowanego ryżu dodaję kilka kropel płynu Lugola. Spostrzeżenia: Płyn Lugola zmienił swoją barwę z pomarańczowej...

satysfakcja67%

Wodorotlenki

Wodorotlenki to związki chemiczne, których cząsteczki składają się z atomów metalu i grupy wodorotlenowej jednowartościowej. Wartościowość grupy OH ( wodorotlenowej) wynosi zawsze I poneważ jest to różnica wartościowości tlenu i wodoru w tej...



Serwis stosuje pliki cookies w celu świadczenia usług. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w Serwis stosuje pliki cookies w celu świadczenia usług. Więcej szczegółów w polityce prywatności.