profil

Masz problem z pracą domową?
Pomożemy rozwiązać Twoje zadania

56 online
satysfakcja77%

Chemia woda i roztwory wodne - podsumowanie przed sprawdzianem

CHEMIA WODA I ROZTWORY WODNE 1. Występowanie wody w przyrodzie: a) woda = 2/3 powierzchni Ziemi; 90% wody słone b) woda w przyrodzie: - lodowce -chmury -zbiorniki wodne - organizmy żywe c) obieg wody w przyrodzie: Woda w postaci...

satysfakcja57%

Woda i roztwory wodne

Sprawdzian "Woda i roztwory wodne" z chemi - wydawnictwo nowa era

satysfakcja75%

Właściwości kwasów

KWAS WĘGLOWY -ciecz bezbarwna - ma specyficzny smak -kwas ten nie jest trwały - gdy ulega rozkładowi wydziela się gaz KWAS FOSFOROWY -ciecz bezbarwna -gęstość większa od wody -z wodą miesza się w dowolnym stosunku - substancja...

satysfakcja73%

Podsumowanie wiadomości z chemii po klasie I.

Patrz: załącznik Praca sporządzona na podstawie notatek z zeszytu.

satysfakcja81%

Jedwab sztuczny i wiskoza

Do końca XIX wieku ludzie wykorzystywali do produkcji odzieży jedynie włókna naturalne występujące w przyrodzie, takie jak: len, bawełna, wełna, jedwab naturalny. Pierwsze koncepcje otrzymywania włókna sztucznego pojawiły się na początku XVIII...

satysfakcja41%

Ściąga z ćwiczeń chemia- wydawnictwo nowa era

Jeśli ktoś niewidzi co jest tom napisane to niech pisze na gg 984699 będe je sprawdzał cały tydzięń ale nie w niedziele. Mam na kompie całą uzupełnioną

satysfakcja70%

Wykrywanie skrobi w produktach żywnościowych

WYKRYWANIE SKROBI W PRODUKTACH ŻYWNOŚCIOWYCH I NIE TYLKO: Doświadczenie 1. Wykrywanie skrobi w gotowanym ryżu: Na łyżkę gotowanego ryżu dodaję kilka kropel płynu Lugola. Spostrzeżenia: Płyn Lugola zmienił swoją barwę z pomarańczowej...

satysfakcja65%

Konserwanty

KONSERWANTY Substancje dodawane do żywności w celu zapobiegania rozwojowi bakterii, grzybów i wirusów. Wiele z nich ma niekorzystny wpływ na zdrowie, ale działanie konserwujące mają także związki nieszkodliwe, a nawet potrzebne dla zdrowia (wit....

satysfakcja85%

Referat z chemii - nikotynizm

Nie bawmy się w podawanie informacji, które są wszystkim znane, typu choroby. Nie bawmy się w rozpisywanie pierwiastkowe tylko trafiajmy do ludzi:) O szkodliwości palenia mówi się głośno, lecz mimo to liczba palaczy wciąż pnie się w górę....

satysfakcja70%

Używki i ich wpływ na człowieka.

UŻYWKI to produkty spożywcze nie mające właściwości odżywczych, zawierające substancje, które działają pobudzająco na układ nerwowy. Najczęściej stosowane używki to: napoje alkoholowe, narkotyki, tytoń, środki farmakologiczne oraz kawa i herbata ....



Serwis stosuje pliki cookies w celu świadczenia usług. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w Serwis stosuje pliki cookies w celu świadczenia usług. Więcej szczegółów w polityce prywatności.